Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

H κινεζική Qiantu Motors αποκάλυψε το 2018 το ηλεκτρικό K50 στέφοντας τότε τα παγκόσμια φλας επάνω της, και σήμερα έρχεται να αποδείξει τα άλματα που έχει κάνει με το εντυπωσιακό K20 . Ακριβώς όπως ο μεγαλύτερος αδερφός του, το Qiantu K20 είναι ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που διαθέτει μια ασυνήθιστη τρίθυρη σιλουέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο τελικής παραγωγής διατηρεί το βασικό σχήμα και τις δυναμικές γραμμές των πρωτότυπων, αλλά εμπνέει στυλιστικά στοιχεία από το K50, συμπεριλαμβανομένων των πιο συμβατικών φωτιστικών σωμάτων. Το μεγαλύτερο μέρος του πλαϊνού καταλαμβάνουν οι μεγάλες πόρτες οδηγού – συνοδηγού, η οροφή έχει τεράστια κλίση ενώ στο πίσω μέρος το παρμπρίζ είναι αρκετά περίεργο, ενσωματώνοντας και μία μικρή αεροτομή.

Στο εσωτερικό, οι αντισυμβατικές στυλιστικές επιλογές συνεχίζονται με ασύμμετρους αεραγωγούς και ένα πολύ λεπτό κεντρικό τούνελ ανάμεσα στα καθίσματα που προδίδουν τη στενή καμπίνα. Κατά κανόνα, υπάρχει ένα ψηφιακό πιλοτήριο με το ψηφιακό καντράν και το infotainment ενσωματωμένα σε ένα ενιαίο πάνελ πίσω από το τιμόνι δύο ακτίνων. Οι χάλκινες λεπτομέρειες στο ταμπλό και τις κάρτες της πόρτας συνδυάζονται με γκρι και λευκές επενδύσεις, ολοκληρώνοντας την ατμόσφαιρα. 

Οι λεπτομέρειες του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης παραμένουν άγνωστες, αλλά το Car News China αναφέρει ότι το K20 είναι εξοπλισμένο με ένα μόνο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που επιτρέπει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Qiantu έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το K20 στην Κίνα, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Δεν γνωρίζουμε αν η εταιρεία σχεδιάζει να εξάγει το EV, αλλά οι προσπάθειές τους να φέρουν το K50 εκτός των συνόρων, δεν στέφθηκαν με επιτυχία.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης