Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Καθώς όλοι περιμένουμε το ντεμπούτο της επόμενης ναυαρχίδας της Lamborghini, η εταιρεία μας εξέπληξε αποκαλύπτοντας δύο μοναδικά μοντέλα ως τα τελευταία που χρησιμοποιούν ένα μη ηλεκτροκίνητο V12 μηχανικό σύνολο. Το κουπέ Invencible και το roadster Autentica βασίζονται στην Aventador, αλλά είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ιδιαίτερα μοντέλα δημιουργήθηκαν από την Lamborghini, με τους δύο ιδιοκτήτες να εμπλέκονται στη διαδικασία από την αρχή. Παρά το γεγονός ότι έχουν διαφορετικά ονόματα, μοιάζουν με τις παραλλαγές coupe και roadster του ίδιου μοντέλου, μοιράζονται τα περισσότερα από τα πάνελ του αμαξώματος τους, αλλά με διαφορετικές οροφές και διαμορφώσεις. 

Στο μπροστινό μέρος, τόσο το Invencible όσο και το Autentica διαθέτουν προβολείς σε σχήμα βέλους, αιχμηρή και χαμηλή πρόσοψη και αεριζόμενο καπό. Παράλληλα οι μοναδικές ζάντες αλουμινίου μοιάζουν με ιστό αράχνης, γεμίζοντας με υπέροχο τρόπο τους μεγάλους θόλους.

Το πίσω άκρο είναι ακόμη πιο φουτουριστικό χάρη στα φώτα LED σε σχήμα τριπλού εξαγώνου, με το ίδιο μοτίβο να επαναλαμβάνεται στο κάλυμμα του κινητήρα και στην κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση Inconel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προχωρώντας στο εσωτερικό, η βασική διάταξη είναι παρόμοια με άλλα μοντέλα Lamborghini με κινητήρα V12, αλλά η σχεδίαση είναι διαφορετική, με εξαγωνικούς αεραγωγούς τρισδιάστατης εκτύπωσης, ψηφιακό ταμπλό οργάνων με μοναδικά γραφικά για κάθε αυτοκίνητο, έλλειψη οθόνης αφής infotainment στην κεντρική κονσόλα. και μια μεγάλη δόση ανθρακονημάτων.

Το Invencible είναι βαμμένο σε Rosso Efesto με ασορτί κόκκινες νιφάδες στα εκτεθειμένα ανθρακονήματα και έναν συνδυασμό από τόνους Rosso Efesto, δέρμα Rosso Alara και Nero Cosmus Alcantara μέσα στην καμπίνα. Από την άλλη πλευρά, το Autentica είναι βαμμένο σε Grigio Titans με Matt Black και αντιθέσεις Giallo Auge. Στο εσωτερικό, το δέρμα είναι φινιρισμένο σε Nero Ade, ενώ το Alcantara έρχεται σε δύο τόνους Nero Cosmus / Grigio Octans.

Ο μεσαίας τοποθέτησης ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 λίτρων προέρχεται επίσης από την Aventador, αποδίδοντας 780 PS και 720 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου κιβωτίου ISR, ενώ τα υπεραυτοκίνητα είναι επίσης εξοπλισμένα με το σύστημα δυναμικής διεύθυνσης Lamborghini . 

Η Lamborghini περιγράφει τα μοντέλα ως «το κύκνειο άσμα» στον μη ηλεκτροκίνητο κινητήρα V12, ο οποίος σύντομα θα αντικατασταθεί από ένα νέο υβριδικό V12 στην επόμενη ναυαρχίδα της σειράς παραγωγής. Μιλώντας για αυτό, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ο διάδοχος της Aventador θα κάνει το ντεμπούτο του σε «λίγες μόλις εβδομάδες» ως το επόμενο κεφάλαιο στην εμβληματική σειρά υπεραυτοκίνητων και το πρώτο που θα διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης