Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η μέρα της 50ης επετείου της AMG πλησιάζει και η γερμανική εταιρεία είναι έτοιμη να παρουσιάσει κάτι εξαιρετικό, ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά κάθε προηγούμενο και θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία των hypercar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο των Γερμανών, αναμένεται να υπερέχει μοντέλων όπως η LaFerrari, η Bugatti Chiron και η Pagani, υιοθετώντας πλειάδα τεχνολογιών από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με απλά λόγια, μιλάμε για ένα όχημα παραγωγής που θυμίζει μονοθέσιο της Formula 1.

Όπως επιβεβαιώθηκε, το hypercar θα τροφοδοτείται από τον V6 1.6 Turbo κινητήρα υβριδικής τεχνολογίας της W07 των πρωταθλητών, με την απόδοση να ξεπερνά τους 1.000 ίππους. Μάλιστα, ο επικεφαλής της φίρμας, Tobias Moers, αποκάλυψε πως θα ανεβάζει στροφές μέχρι τις 11.000 σ.α.λ., επιταχύνοντας από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχεδίαση του θα είναι άκρως αεροδυναμική, το πλαίσιο από ανθρακονήματα και το σασί monocoque carbon. Επίσης, θα είναι ιδιαίτερα ελαφρύ ακολουθώντας τα πρότυπα των μονοθεσίων της F1, με την οδήγησή του να αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Από την πρώτη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, διακρίνονται οι τεράστιοι αεραγωγοί πάνω από το χώρο του μηχανικού συνόλου, το κεντρικό πτερύγιο και η εισαγωγή αέρα.

Αν ισχύουν οι φήμες, το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε 200 – 300 μονάδες, με την τιμή του να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο και η πρώτη παράδοση έχει προγραμματιστεί για το 2018. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης