Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Boris Johnson παρουσίασε μία προσθήκη στο νομοσχέδιο για τις μελλοντικές οικοδομές, σύμφωνα με την οποία κάθε νέο κτίριο από το 2022 θα εξοπλίζεται υποχρεωτικά με φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μία σημαντική κίνηση που θα καταφέρει να πολλαπλασιάσει το εθνικό δίκτυο EV φορτιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα κάθε κτίριο που θα οικοδομείται από το 2022, είτε αφορά σπίτι είτε supermarket, γραφεία, δημόσιες υπηρεσίες κτλ. το οποίο θα διαθέτει περισσότερες από 10 θέσεις παρκινγκ, οφείλει να εξοπλίζεται και με φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ένας νόμος που θα αφορά και τα ανακαινισμένα κτίρια, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως όπως και η Ελλάδα, έτσι και η Αγγλία από το 2030 θα απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτή η κίνηση υπολογίζεται πως θα οδηγήσει στην τοποθέτηση μέχρι και 145.000 φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ετήσια κλίμακα. Ένα νούμερο που σταδιακά θα καταφέρει να καλύπτει τις ανάγκες των κατόχων EV οχημάτων, ενώ παράλληλα θα προωθηθούν και ευκολίες στον τρόπο πληρωμής. 

Κίνηση στρατηγικής σημασίας από μία χώρα που έχει δηλώσει την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης την ίδια περίοδο με την Ελλάδα. Σύμφωνα με το πλάνο του Jonson από το 2022 έως και το 2030 (όταν και δεν θα πωλείται κανένα νέο αυτοκίνητο βενζίνης, diesel) θα έχουν προστεθεί έως και 1.160.000 φορτιστές, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη σε πολύ μεγαλύτερο κοινό. 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης