Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μετά τις απίστευτες εικόνες που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο με τους αποκλεισμένους οδηγούς ι.χ. στην Αττική Οδό από τα χιόνια, ένα νέος νόμος έρχεται να προλάβει τα χειρότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη νομοθετική απόφαση, από την 1η Οκτωβρίου, όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή αντίστοιχα αντιολισθητικά μέσα (όπως χιονοκουβέρτες) ή ειδικά ελαστικά (με την ένδειξη M+S).Το μέτρο αυτό ισχύει από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο και όταν επιβάλλονται σχετικοί περιορισμοί κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Αρχές. 

Οι οδηγοί πλέον είναι υποχρεωμένοι να έχουν στο αυτοκίνητο τους, για το παραπάνω χρονικό διάστημα, αντιολισθητικά μέσα, να γνωρίζουν πως να τα χρησιμοποιούν και φυσικά να προσαρμόζουν την οδήγηση τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Οι εικόνες που ζήσαμε στις αρχές του έτους με χιλιάδες κόσμου να μένει αποκλεισμένος στην Αττική Οδό για δεκάδες ώρες, άλλαξαν τον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις χιονοπτώσεις. Μάλιστα ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε πως η πολιτεία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να εντάξει στα πρακτικά μαθήματα εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών την διαδικασία τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων με στόχο την διασφάλιση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας των οδηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εσείς έχετε αλυσίδες στο αυτοκίνητο σας; Εάν όχι, το πρόστιμο είναι στα 40 ευρώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης