Ήρθαν στην Ελλάδα τα πρώτα Range Rover Sport

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 15:46
Ήρθαν στην Ελλάδα τα πρώτα Range Rover Sport

Στην Ελλάδα το αυτοκίνητο θεωρείται είδος πολυτελείας και το κράτος το... «φορτώνει» με αμέτρητους φόρους (ακόμα και ΦΠΑ στο φόρο βάζει!). Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένοι τυχεροί που ακόμα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους  χωρίς να σκέφτονται το... μετά και το πριν (βλέπε φόρο πολυτελείας με αναδρομική ισχύ). Δυστυχώς όμως το κοινό αυτό είναι πολύ μικρό με αποτέλεσμα τα ακριβά αυτοκίνητα να έχουν στην κυριολεξία εξαφανιστεί από τους ελληνικούς δρόμους όπως έχει συμβεί και με την μεσαία τάξη.   

Πού βρίσκονται
Μέσα σε όλη αυτή την αναστάτωση που περνά ο χώρος του αυτοκινήτου, ήρθε η μέρα για να εμφανιστούν (μόλις σήμερα) τα δύο ολοκαίνουργια Range Rover Sport που είχαμε δει μόνο σε φωτογραφίες. Πλέον υπάρχουν και πραγματικά (!) στην έκθεση αυτοκινήτων (Jaguar Land Rover Τζώρτζης) της Range Rover που βρίσκεται στα Γλυκά Νερά που μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί και να θαυμάσει. Με... τεράστιο όγκο και επιβλητική εμφάνιση απλά βγάζουν μάτι ειδικά να ανοίξεις τις πόρτες και μπεις μέσα. Τόσο στην πλευρά του οδηγού (που το... χάνεις με τα πολλά κουμπάκια) όσο και στις πίσω θέσεις που είναι πλέον πιο άνετες και με καλύτερους χώρους.

Το νέο Range Rover Sport διαθέτει εξοπλισμό... διαστημοπλοίου και για όσους έχουν τάσεις αλά Σουμάχερ να σημειώσουμε ότι η κορυφαία έκδοση των 5.0 λίτρων αποδίδει 510 ίππους...
Τα δύο Range Rover Sport επί ελληνικού εδάφους...
Νέα επιβλητική σχεδίαση
Το εσωτερικό από τη μεριά του οδηγού...
Ηλεκτρικά καθίσματα
Αυτόματο κιβώτιο αλλά και ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της τετρακίνησης
Οι μνήμες για τα καθίσματα βρίσκοντια πάνω στην πόρτα του οδηγού..
Η πόρτα είναι τόσο φαρδιά που χωρά στο πάνω μέρος τους διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα...
Στην απλή έκδοση των 3.0 λίτρων διπλές εξατμίσεις και διαχύτηςΈκδοση V6 diesel


 

Αεραγωγοί στο εμπρός καπό...


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 16:32