Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου πετρελαιοκίνητου μηχανικού συνόλου που κάνει πρεμιέρα στην καινούργια E-Class έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 2.0 diesel κινητήρας θεωρείται ένας από τους κορυφαίους της κατηγορίας, συνδυάζοντας την απόδοση με την οικονομία. Φέρει την κωδική ονομασία OM 654 και είναι το πρώτο μέλος της νέας οικογένειας αρθρωτών μοτέρ της Mercedes, που σταδιακά θα τροφοδοτούν όλα τα μοντέλα της γκάμας. Χάρη στη χρήση αλουμινίου έχει μικρότερες διαστάσεις, μειωμένο βάρος και καταναλώνει έως και 13% λιγότερο καύσιμο.

Η χωρητικότητά του είναι στα 1.950 κ.εκ., αποδίδει 192 ίππους στις 3.800 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής από τις 1.600 έως τις 2.800 σ.α.λ. Στην περίπτωση της E 220d συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μεταξύ 3,9 – 4,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 102 – 112 γρ./χλμ., με τα 0-100 να έρχονται σε 7,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Mercedes, τα επίπεδα θορύβου είναι χαμηλότερα, όπως και οι κραδασμοί, ενώ καλύπτει πλήρως τις αυστηρές προδιαγραφές της Ε.Ε. για μέτρηση σε πραγματικές συνθήκες, χάρη στα προηγμένα συστήματα ανακύκλωσης των καυσαερίων (EGR) και του ψεκασμού ουρίας (AdBlue).

Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα και τους κινητήρες της Mercedes


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης