Σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση που θα αλλάξει τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά προέβη η σουηδική φίρμα, τοποθετώντας την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα των μελλοντικών σχεδίων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2019 λοιπόν, κάθε νέο μοντέλο που λανσάρεται θα διαθέτει εκτός από τον παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Με απλά λόγια, η Volvo προχωρά στο σταδιακό περιορισμό των κλασικών μηχανικών συνόλων, ανοίγοντας τον δρόμο για το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης, δηλαδή την ηλεκτροκίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2019 έως το 2021 σκοπεύει να παρουσιάσει πέντε πλήρως ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, τρία εκ των οποίων θα φέρουν στο σήμα της Volvo και δύο αυτό της Polestar, της μάρκας υψηλών επιδόσεων. Τα μοντέλα θα συμπληρώνονται από μία σειρά plug-in υβριδικών βενζίνης και πετρελαίου και ήπιων υβριδικών (mild hybrids) 48 Volt, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ό,τι κάνουμε είναι για τον άνθρωπο. Πλέον, όλο και περισσότεροι ζητούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα κι εμείς θέλουμε να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας. Πλέον, σύντομα θα μπορείς να διαλέξεις όποιο ηλεκτροκίνητο Volvo επιθυμείς. Είχαμε πει ότι σκοπεύουμε να πουλήσουμε 1.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025. Όταν το λέμε, το εννοούμε. Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα το πραγματοποιήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Volvo Car, Hakan Samuelsson.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης