Το μεγάλο πολυτελές μοντέλο της βαυαρικής φίρμας, με τις ανέσεις επιπέδου business class και τις προηγμένες τεχνολογίες, θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε plug-in hybrid έκδοση, προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα BMW 740e iPerformance συνδυάζει τον 2.0 Twin Power Turbo κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνολική απόδοση να φθάνει τους 326 ίππους. Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 40 χιλιόμετρα, με τα 0-100 να έρχονται σε 5,5 δευτερόλεπτα.

Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 2,1 και 2,3 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 49 γρ./χλμ., τιμές που ξεπερνούν ακόμα και τα πιο οικονομικά μικρά οχήματα πόλης. Η λειτουργία του υβριδικού συστήματος ρυθμίζεται μέσω eDrive, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του δύο προγράμματα (By default και Max eDrive).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία των 9,2 kWh φορτίζεται πλήρως από συμβατική πρίζα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, ενώ με τον ταχυφορτιστή  BMW i Wallbox σε τρεις ώρες. Η υβριδική 740e θα είναι διαθέσιμη και σε 740Le, με μακρύτερο μήκος και μεταξόνιο, καθώς και σε 740Le με σύστημα τετρακίνησης.

Όλες οι plug-in εκδόσεις θα φέρουν τα διακριτικά iPerformance, ενσωματώνοντας τεχνολογίες από τα μοντέλα της σειράς i. Όσο για την εμπορική πορεία, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Δείτε εδώ τη νέα 7 Series


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης