H ανάπτυξη και εξέλιξη της επόμενης γενιάς του εμβληματικού sport car, έχει ξεκινήσει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Porsche στην Στουτγάρδη, με το λανσάρισμα του μοντέλου να υπολογίζεται για το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε πως η επόμενη 911 θα είναι διαθέσιμη και ως plug-in hybrid, λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων που θα ισχύσουν τα επόμενα χρόνια. Bέβαια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός της 911 Turbo, Erhard Mossle, χρειάζεται χρόνος και πολύ δουλειά μέχρι να βγει το αυτοκίνητο στην αγορά, καθώς πρώτα, πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα.

Οι μηχανικοί πονοκεφαλιάζουν για το χώρο όπου θα τοποθετηθεί η συστοιχία μπαταριών, καθώς η 911 δεν είναι και το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο. Επιπλέον, ψάχνουν να βρουν τρόπους ώστε να περιορίσουν το βάρος, αφού θα υπάρξει και ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτό, θα γίνει πιθανότατα με τη χρήση εξωτικών υλικών σε ορισμένα τμήματα. Και όλα αυτά, χωρίς να επηρεαστεί σε καμία περίπτωση η ισορροπία και ο απολαυστικός χαρακτήρας του οχήματος.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης