Τα πλάνα της για τα επόμενα χρόνια ανακοίνωσε η Ford, αναβαθμίζοντας πλήρως το εργοστάσιο παραγωγής του Flat Rock στο Michigan και προχωρώντας στη δημιουργία επτά νέων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων μέχρι το 2020.

Η «μπλε οβάλ» φίρμα θα επενδύσει συνολικά 4,5 δις δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα, προσφέροντας στους πελάτες μεγαλύτερη οικονομία, επιδόσεις και ισχύ σε όλη την παγκόσμια γκάμα οχημάτων. Στόχος της είναι να ηγηθεί στον τομέα ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων και να προσφέρει νέες λύσεις μετακίνησης.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της Ford, Mark Fields, η παγκόσμια προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων θα ξεπεράσει τα βενζινοκίνητα οχήματα μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ αυτών είναι οι υβριδικές εκδόσεις του F-150 pickup και της Mustang, του plug-in hybrid Transit Custom και ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV με εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 482 χιλιομέτρων. Παράλληλα θα επεκτείνει τις κεντρικές εγκαταστάσεις, δημιουργώντας άμεσα 700 νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, η Ford έκανε γνωστό ότι τα υβριδικά μοντέλα θα συνδυάζονται με κινητήρες EcoBoost, βελτιώνοντας περαιτέρω τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου. Μάλιστα, στην Ευρώπη θα λανσάρει φέτος στο υβριδικό plug-in Transit Custom και στις ΗΠΑ ένα στόλο πρωτοτύπων Transit Connect hybrid ταξί και van.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η αμερικανική φίρμα σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστές θα τοποθετήσουν σε 400 σημεία σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο ένα εξαιρετικά γρήγορο δίκτυο φόρτισης, προσφέροντας στους καταναλωτές μέχρι το 2020 πρόσβαση σε χιλιάδες σημεία φόρτισης  υψηλής ισχύος.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης