Η βρετανική μάρκα έκανε πράξη την υπόσχεσή της και παρουσίασε την πρώτη από τις έξι συνολικά μονάδες της θρυλικής Lightweight E-type.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα καινούριο αυτοκίνητο, ηλικίας 51 ετών, που είχε αρχίσει να κατασκευάζεται το 1963 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2014!

Πιο συγκεκριμένα, το 1963 η Jaguar ξεκίνησε να κατασκευάζει μια ειδική έκδοση της E-Type με την ονομασία Lightweight. Η παραγωγή θα περιοριζόταν στις 18 μονάδες, αλλά δεν πρόλαβε να τις ολοκληρώσει όλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, 51 χρόνια μετά, το τμήμα Special Operations συνεχίζει την κατασκευή των έξι μονάδων που είχαν απομείνει. Τα αυτοκίνητα έχουν αριθμό πλαισίου του 1963, την ίδια ακριβώς σχεδίαση, χρώματα, επενδύσεις, μηχανικά μέρη και, γενικά, όλες τις προδιαγραφές.

Το αλουμινένιο σασί και αμάξωμα είναι κατασκευασμένα στο χέρι, τα καθίσματα φέρουν δέρμα της Connolly, το τιμόνι είναι ξύλινο και κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας 3.8 λίτρων, απόδοσης 340 ίππων και 380 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Τα αυτοκίνητα θα πουληθούν κατά προτεραιότητα σε συλλέκτες της μάρκας και κοστίζουν 1,2 εκατ. ευρώ έκαστο.


Πραγματικό διαμάντι ο κινητήρας


Όλα κατασκευάζονται στο χέρι


Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης