Η Land Rover παρουσίασε ακόμα ένα πρωτοποριακό σύστημα ασφάλειας, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να έχει πλήρη ορατότητα από τον κεντρικό καθρέπτη όταν ρυμουλκεί τρέιλερ ή τροχόσπιτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα ονομάζεται Transparent Trailer δηλαδή «διάφανο τρέιλερ» και λειτουργεί σε συνεργασία με όλες τις κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά του αμαξώματος, αλλά και αυτής που είναι τοποθετημένη στο πίσω τμήμα του τρέιλερ. Οι εικόνες από τις κάμερες ελέγχονται από το κεντρικό κύκλωμα και στη συνέχεια δημιουργούν μια νέα εικόνα που κάνει το τρέιλερ διάφανο.

Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός έχει άριστη ορατότητα προς τα πίσω, ενώ σε περίπτωση που κάνει όπισθεν προβάλλεται στην κεντρική οθόνη όλος ο διαθέσιμος χώρος, αλλά και οδηγίες για ασφαλή κίνηση του αυτοκινήτου και του συρόμενου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, χάρη σε μια σειρά αισθητήρων υπάρχει πλήρης έλεγχος του φορτίου σε πραγματικές συνθήκες. Αν εντοπιστεί οποιαδήποτε κίνηση κατά την πορεία, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό ώστε να ακινητοποιήσει το όχημα και κατά συνέπεια το τρέιλερ ή το τροχόσπιτο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης