Η αμερικανική φίρμα προχώρησε στην αναβάθμιση των δύο μεγάλων και πρακτικών μοντέλων της γκάμας της, εστιάζοντας στην αισθητική, την άνεση των επιβατών και τη συνδεσιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα S-MAX και Galaxy αποκτούν πιο ξεχωριστή φυσιογνωμία, χάρη στους μοναδικούς συνδυασμούς σχεδίων μάσκας και προφυλακτήρα, τα πλαίσια από γυαλιστερό χρώμιο και τις δίχρωμες ζάντες 17 ή 18 ιντσών σε σχέδιο pearl grey 15 ακτίνων. Επίσης, είναι διαθέσιμα για πρώτη φορά στην έκδοση Vignale, περιλαμβάνοντας πλούσιο εξοπλισμό και πολυτελή στοιχεία. 

Τα νέα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού που διατίθενται για τα S-MAX και Galaxy στην έκδοση Titanium ρυθμίζονται προς 18 κατευθύνσεις για μέγιστη στήριξη του σώματος. Η τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect, μετατρέπει τα δύο μοντέλα σε κινητά WiFi hotspots με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών. Επίσης, υποστηρίζει τη λειτουργία του νέου συστήματος Local Hazard Information, το οποίο ενημερώνει το οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο πριν γίνουν αντιληπτές από τον ίδιο ή ανιχνευτούν από τους αισθητήρες του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το S-Max διατίθεται σε πενταθέσια ή επταθέσια διάταξη και το Galaxy αποκλειστικά ως επταθέσιο.  Αμφότερα, φέρουν το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford με οθόνη 8 ιντσών, που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τις λειτουργίες ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού και τα συνδεδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές.

Κάτω από το καπό των οχημάτων βρίσκεται ο δίλιτρος EcoBlue diesel απόδοσης 150, 190 και 240 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8άρι, προσφέροντας υψηλές επιδόσεις και συγχρόνως χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης