Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η αστυνομία του Τέξας αποφάσισε πως για να πιάσει τους κοντράκηδες, πρέπει να τους αντιμετωπίσει με τα ίδια τους τα «όπλα». Πιο συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2021 η τοπική αστυνομία μετά από καταδίωξη ενός οδηγού που κινούταν με υπερβολική ταχύτητα (258χλμ./ώρα) και δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο, κατέσχεσε ένα Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο εργοστασιακά αποδίδει 707 άλογα από έναν V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 6.2λτ. όμως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αναβαθμισμένο στα 1.080 άλογα και πλέον φοράει στολή περιπολικού. Ναι, η αστυνομία αποφάσισε να εντάξει το συγκεκριμένο muscle car στο στόλο της, με στόχο να μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα πιο εύκολα όσους μετατρέπουν τους δημόσιους δρόμους σε πίστες. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι αστυνομικοί που θα κάθονται πίσω από το τιμόνι του θα περάσουν πρώτα από ειδική εκπαίδευση καθώς το να χειρίζεσαι 1.080 άλογα σε δημόσιους δρόμους είναι κάτι το οποίο απαιτεί δεξιότητες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αστυνομικά τμήματα του εξωτερικού να χρησιμοποιούν κατασχεμένα οχήματα ως υπηρεσιακά. Πώς βρίσκετε αυτή την ιδέα;
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης