Το νέο δημιούργημα της βρετανικής φίρμας είναι σχεδόν έτοιμο. Οι μηχανικοί του τμήματος McLaren Special Operations (MSO) τοποθετούν τα τελευταία κομμάτια του παζλ στο αμάξωμα της Speedtail και πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την πρεμιέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυαναμενόμενο τριθέσιο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων θα παρουσιαστεί στις 12 Οκτωβρίου. Φέρει την κωδική ονομασία «BP23» και ανήκει στη σειρά Ultimate Series. Η διάταξη της καμπίνας είναι 1+2 θέσεων, με τον οδηγό να κάθεται στη μέση.

Χαρακτηρίζεται ως hyper-GT και θα παραχθεί σε μόλις 106 μονάδες. Όλα τα αντίτυπα έχουν προπωληθεί έναντι του ποσού των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, οι άνθρωποι του τμήματος MSO συνεργάζονται ατομικά με τον κάθε ιδιοκτήτη, ώστε να φτιάξουν το κάθισμα πάνω στον σωματότυπό του και να εξατομικεύσουν το όχημα σύμφωνα με τα γούστα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Speedtail αποτελεί τον διάδοχο της εμβληματικής F1 και θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στην ιστορία της McLaren. Τροφοδοτείται από υβριδικό σύνολο νέας γενιάς, συνδυάζοντας έναν V8 βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική απόδοση κυμαίνεται στους 1.000 ίππους, με τις επιδόσεις να κόβουν την ανάσα.

Αν και δεν επιβεβαιώνεται από τη McLaren, η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 391 χλμ./ώρα, με τα 0-100 να έρχονται στον εκπληκτικό χρόνο των 2 δευτερολέπτων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης