Τα βιβλία παραγγελιών της σουηδικής μάρκας έχουν ήδη ανοίξει για το καινούργιο XC90, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο SUV είναι διαθέσιμο με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ωστόσο στο μέλλον θα προσφέρεται και ως υβριδικό. Η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης, η οποία ονομάζεται Τ8.

Τροφοδοτείται από τον βενζινοκινητήρα 2.0 Drive-E και ένα ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική απόδοση να φθάνει τους 400 ίππους και τα 640 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 5,9 δευτερόλεπτα. Παρά την ισχύ, οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 59 γρ./χλμ. και η μέση κατανάλωση καυσίμου στα 2,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 5 διαφορετικών λειτουργιών κίνησης. Στο Hybrid mode γίνεται αυτόματη χρήση του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα, στο Pure Electric mode υπάρχει δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 40 χιλιόμετρα, στο Power mode παρέχεται η μέγιστη δύναμη, στο AWD mode μόνιμη τετρακίνηση και στο Save mode διατηρείται η ενέργεια της μπαταρίας για μελλοντική ηλεκτρική μετακίνηση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης