Από το 2022 το νέο Renault Megane E-TECH Electric θα είναι εξοπλισμένο με το νέας γενιάς In-Vehicle Infotainment (IVI) της LG Electronics, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο συνέδριο για mobility στον κόσμο, στο Μόναχο της Γερμανίας. 

Το συγκεκριμένο software της LG είναι βασισμένο στο Google Android Automotive και λειτουργεί ανεξάρτητα από το hardware του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο παρέχει σημαντικές λειτουργίες για τον οδηγό με στόχο να τον διευκολύνει. Όπως για παράδειγμα με την  ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος και τον απομακρυσμένο έλεγχο της κατάστασης φόρτισης του οχήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα το Scaled Agile Framework (SAFe), συλλέγει ένα σύνολο αρχών και διαδικασιών, που βοηθούν τους μεγάλους οργανισμούς να υιοθετούν ευέλικτες μεθόδους για την ανάπτυξη και την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ταχύτερα.

Το νέο software της LG είναι το πρώτο σύστημα το οποίο βασίζεται στο Android 10 ενώ έχει πάρει και την πιστοποίηση Google Automotive Services (GAS). Καλύπτοντας έτσι την οποιαδήποτε ανάγκη του οδηγού, η  LG προσφέρει εφαρμογές της Google, όπως το Google Assistant, το Google Maps και το Google Play μέσω της Κεντρικής Οθόνης Πληροφοριών (CID). 

O Thierry Cammal, Alliance Global Vice President Renault Software Factory δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ψηφιακά πιλοτήρια έχουν αλλάξει γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί και οι επιβάτες αλληλοεπιδρούν με τα οχήματά τους, επιτρέποντας περισσότερη εξατομίκευση και βελτιωμένη άνεση. Πιστεύουμε ότι η αδιάκοπη συνεργασία μας με την LG ήταν ζωτικής σημασίας, για να προσφέρουμε ένα εξαιρετικό Android πιλοτήριο για το Megane E-TECH Electric που παρουσιάστηκε στο IAA MOBILITY»

O Δρ. Kim Jin-yong, πρόεδρος της εταιρείας LG Vehicle component Solutions ανέφερε:

«Το νέο μας σύστημα IVI όχι μόνο ανταποκρίνεται, αλλά και υπερβαίνει την αυξανόμενη ζήτηση για σταθερές, προηγμένες και φιλικές προς τον χρήστη πλατφόρμες λογισμικού αυτοκινήτου. Μέσα από τη συνεχή καινοτομία και συνεργασία με έμπειρους συνεργάτες όπως τη Renault, η LG δεσμεύεται να προσφέρει διαφοροποιημένες εμπειρίες οδήγησης και να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ως πάροχος λύσεων για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης