Ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο με εκπληκτική δύναμη και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα, παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης η κινεζική εταιρεία Hongqi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται S9 και ανήκει στην κατηγορία των υβριδικών hypercar. Το εξωτικό όχημα έκανε ντεμπούτο σε μορφή concept, ωστόσο, όπως υποστηρίζει η μάρκα θα βγει στην παραγωγή το 2021, έχοντας ελάχιστες αισθητικές διαφορές.

Τροφοδοτείται από έναν V8 βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 1.400 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται στον εκπληκτικό χρόνο του 1,9 δευτερολέπτου και τη βελόνα του κοντέρ να σταματά στα 400 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και άλλα προηγμένα υλικά. Διακρίνεται για την εξαιρετική αεροδυναμική, τη φουτουριστική κονσόλα στο εσωτερικό, κατασκευασμένη επίσης από carbon, τη μεγάλη ψηφιακή οθόνη και το αγωνιστικού τύπου τιμόνι.

Ανάμεσα στα μπάκετ καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, υπάρχει ένα μεγάλο τούνελ όπου ενσωματώνονται κουμπιά και διακόπτες για τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών και συστημάτων.

Η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη, με την τιμή να κυμαίνεται γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης