Οι νύχτες μεγαλώνουν, οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι δρόμοι γίνονται ολισθηροί. Ήρθε η ώρα να προσαρμοστούμε στις χειμερινές καιρικές και οδικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτοντας πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης, όπως το προσαρμοζόμενο σύστημα all-wheel drive (AWD), τους προβολείς IntelliLux LED και το θερμαινόμενο τιμόνι, τα αυτοκίνητα της Opel κάνουν την οδήγηση το χειμώνα ασφαλέστερη και πιο ξεκούραστη.

Τα χειμερινά ελαστικά εξασφαλίζουν καλύτερο κράτημα και μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος στο χιόνι. Ένα βάθος πέλματος  4 – 5 mm είναι απαραίτητο και τα ελαστικά δεν πρέπει να έχουν λειτουργική ζωή πάνω από έξι χειμώνες. Εξίσου σημαντική σε ολισθηρό οδόστρωμα είναι και η πρόσφυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογα με το μοντέλο, η Opel προσφέρει ευφυή συστήματα ελέγχου πρόσφυσης, από το IntelliGrip, μέχρι την προσαρμοζόμενη τετρακίνηση (adaptive all-wheel drive) με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring), προσαρμόζοντας την κατανομή ροπής στους τροχούς και εξασφαλίζοντας αξιόπιστο πάτημα σε λάσπη, χιόνι και πάγο. Αυτό που θα εκτιμήσουν περισσότερο οι οδηγοί όμως, είναι η αίσθηση σταθερότητας και ελέγχου που δίνει το αυτοκίνητο.

Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς full-LED που διαθέτουν τα Mokka X και Grandland X ή οι προβολείς IntelliLux LED matrix στα Astra και Insignia, είναι ιδανικοί σύμμαχοι τον χειμώνα, καθώς προσαρμόζονται αυτόματα στις επικρατούσες συνθήκες και φωτίζουν τέλεια τον δρόμο. Για όσους δεν αντέχουν το κρύο, υπάρχει το καλοριφέρ στάθμευσης το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίσει τη θερμοκρασία της καμπίνας από απόσταση, να καθαρίσει τα παράθυρα και να προθερμάνει τον κινητήρα.

Δείτε τα χαρακτηριστικά των μοντέλων της Opel


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης