Η Ford κάνει το βήμα παραπάνω όσον αφορά στην αυτόνομη οδήγηση, βάζοντας ένα Fusion να κινηθεί στο απόλυτο σκοτάδι με σβηστά τα φώτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στην τεχνολογία LiDAR και το προηγμένο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, το αυτοκίνητο μπορεί να προσανατολιστεί άριστα, να κάνει ελιγμούς και να ανιχνεύσει με απόλυτη ασφάλεια τον δρόμο. Οι ερευνητές της αμερικανικής φίρμας πραγματοποίησαν με επιτυχία τις πρώτες δοκιμές του πρωτοποριακού συστήματος στην ιδιόκτητη πίστα στην Αριζόνα.

Το αυτόνομο όχημα χρησιμοποιεί τρισδιάστατους χάρτες υψηλής ανάλυσης και αισθητήρες λέιζερ, αναλύοντας όλα τα δεδομένα για τη διαδρομή, την οδική σήμανση και το περιβάλλον. Οι ερευνητές παρακολουθούσαν κάθε κίνηση μέσω γυαλιών νυχτερινής όρασης (Night Vision). Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας, Jim McBride, με την τεχνολογία LiDAR τα αυτοκίνητα μπορούν να κινούνται με απόλυτη ακρίβεια σε συνθήκες απόλυτου σκότους, χωρίς να βασίζονται στο ηλιακό φώς ούτε σε κάμερες που σκανάρουν τις γραμμές στην άσφαλτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του σχεδίου Ford Smart Mobility βοηθώντας την εταιρία να πρωτοστατήσει στους τομείς συνδεσιμότητας, μετακίνησης, αυτόνομων οχημάτων, εμπειρίας πελατών και διαχείρισης δεδομένων. Το επόμενο διάστημα η «μπλε οβάλ» φίρμα θα τριπλασιάσει τον αριθμό αυτο-οδηγούμενων Mondeo Hybrid για δοκιμές στους δρόμους της Καλιφόρνιας, της Αριζόνας και του Μίσιγκαν.

Δείτε εδώ όλα τα νέα μοντέλα της Ford στην Ελλάδα


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης