Η νέα γενιά του muscle car της αμερικανικής εταιρείας, θα είναι διαθέσιμη από το 2017 με το καινούργιο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων Hydra-Matic το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη General Motors.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι η Ford δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία, ένα έγγραφο που διέρρευσε στις ΗΠΑ, αποδεικνύει πως η «μπλε οβάλ» φίρμα έχει δώσει ήδη την έγκριση για τοποθέτηση του συγκεκριμένου κιβωτίου στο νέο Mustang. Το 10αρι κιβώτιο προσφέρεται ήδη στο F-150 και σύντομα θα το δούμε στο Chevrolet Camaro ZL1.

Φυσικά, στην περίπτωση των Mustang και Camaro θα έχει διαφορετική κλιμάκωση, με την αμερικανική φίρμα να ισχυρίζεται ότι είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί στην αγορά, ξεπερνώντας ακόμα και το PDK της Porsche. Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν η Chevrolet, είναι ταχύτερο σε όλες τις αλλαγές έχοντας τελική σχέση μετάδοσης -7.39 της μονάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετάβαση από την πρώτη σχέση στην δεύτερη, είναι 36% ταχύτερη από ότι στο PDK ενώ τα ανεβάσματα από την δεύτερη στην τρίτη και από την τρίτη στην τέταρτη, είναι κατά 27% και 26% ταχύτερα, αντίστοιχα. Για να επιτύχουν αυτές τις αλλαγές και να διατηρήσουν τη μέγιστη λειτουργία του κινητήρα σε όλο το φάσμα των στροφών, οι μηχανικοί της εταιρείας τοποθέτησαν έξι συμπλέκτες και ένα μετατροπέα ροπής. Ο συνδυασμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αλλάζει ταχύτητες σε εκπληκτικούς χρόνους, με την ποιότητα λειτουργίας να είναι σε εξαιρετικά επίπεδα.

Aνακαλύψτε το νέο Mustang


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης