Κλέβει την παράσταση το νέο SUV της KIA

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016, 12:01
Κλέβει την παράσταση το νέο SUV της KIA

Όπως είχε υποσχεθεί, η κορεατική φίρμα παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Ντιτρόιτ, το πρωτότυπο μοντέλο το οποίο αποτελεί προπομπό του επόμενου, μεγάλου πολυτελούς SUV παραγωγής.

Παρατηρώντας προσεκτικά, το Telluride υιοθετεί κάποια σχεδιαστικά στοιχεία από τα ευρωπαϊκά XC90 και Bentayga, έχοντας ιδιαίτερα επιβλητική εμφάνιση και μυώδες επιφάνειες. Το εμπρός τμήμα είναι τετραγωνισμένο, τα πίσω φωτιστικά σώματα κάθετα και οι πόρτες ανοίγουν αντίθετα, με τις μεσαίες κολώνες να απουσιάζουν.

Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, συνδυάζοντας την κομψότητα, με το μοντέρνο σχεδιασμό και την πολυτέλεια. Διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, αισθητήρες που ανιχνεύουν κάθε κίνηση των επιβατών, ειδικό σύστημα φωτισμού Light Emitted Rejuvenation με εφέ ώστε να μην ζαλίζονται οι επιβάτες, υποπόδια και πάνελ στις επιφάνειες των θυρών.

Το ταμπλό ακολουθεί τη μίνιμαλ λογική, με απλές και καθαρές γραμμές, ελάχιστους διακόπτες και προηγμένες ψηφιακές οθόνες που ενσωματώνουν όλες τις λειτουργίες. Πλήρως ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, με τα κουμπιά στο τιμόνι να λειτουργούν με ένα άγγιγμα, όπως ακριβώς τα smartphones.

Για την κίνηση φροντίζει ένας V6 3.6 λίτρων βενζινοκινητήρας απόδοσης 270 ίππων και ένας ηλεκτροκινητήρας 130 ίππων. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, με τη ροπή να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016, 12:01