Η οικονομική κρίση έπληξε – τελικά – και το μεγαλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Με 43 χρόνια παρουσίας στα περίπτερα, οι «4 Τροχοί» αναγκάζονται να βάλουν προσωρινό λουκέτο μέχρι να βρεθεί – κι εάν βρεθεί – λύση. Το ιστορικό περιοδικό αναστέλλει την έκδοσή του μέχρι τις 8 Μαΐου. Την ίδια ώρα, άλλο ένα περιοδικό του χώρου, το «Auto Bild», το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται το 2007, αναστέλλει επίσης την κυκλοφορία του.

Η είδηση έχει προκαλέσει «πάγωμα» στην αγορά αλλά και σε πολλές εισαγωγικές εταιρείες, ενώ οι χιλιάδες αναγνώστες που έχουν μεγαλώσει με τους «4 Τροχούς» απλώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το περιοδικό ίσως να μην ξανατυπωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο πλήγμα για την εκδοτική εταιρεία «Τεχνικές εκδόσεις» ήρθε με την κατάρρευση του ομίλου Λαμπερή που κατείχε το 33,3%. Το «παιδί» του Κώστα Καββαθά δεν άντεξε την οικονομική κατάσταση και, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, «το Δ.Σ. συνεκάλεσε τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας για να λάβει θέση και να αποφασίσει για την κρίσιμη αυτή κατάσταση και θα παραμείνει στη διοίκηση της εταιρείας πράττοντας μόνο τα αναγκαία κατά νόμο για τη συντήρηση και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της εταιρείας μέχρι τότε».

Στο Αυτόφωρο ο Καββαθάς

Να σημειώσουμε επίσης πως στις 14 Μαρτίου ο Κώστας Καββαθάς είχε συλληφθεί στο σπίτι του στο Κορωπί από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 11.163.740,59 ευρώ. Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο, αναγνωρίζοντας ότι το χρέος δεν ήταν δικής του ευθύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εδώ και πέρα, αν δεν βρεθεί λύση τις επόμενες εβδομάδες, το λουκέτο θα είναι οριστικό, βάζοντας τέλος στην τεράστια ιστορία που δημιούργησε στον εκδοτικό χώρο και στον κλάδο του αυτοκινήτου. Προς το παρόν, οι υπεύθυνοι των «Τεχνικών Εκδόσεων» βρίσκονται σε αναζήτηση επενδυτή που θα στηρίξει οικονομικά το εγχείρημα, για να συνεχίσουν κανονικά την κυκλοφορία τους τόσο οι «4 Τροχοί» όσο και τα υπόλοιπα περιοδικά του ομίλου.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης