Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την αναστολή της παραγωγής στις μονάδες της Γερμανίας τουλάχιστον μέχρι τις 19 Απριλίου.

Ο λόγος είναι φυσικά η πανδημία του νέου κορωνοϊού και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τη Volkswagen, η πτώση της ζήτησης για αυτοκίνητα συνεχίζεται, όπως και οι προκλήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά επηρεάζονται 11 εργοστάσια παραγωγής και συναρμολόγησης επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων (Dresden, Emden, Osnabrück, Wolfsburg, Zwickau, Brunswick, Kassel, Salzgitter, Chemnitz Hanover και SITECH).

Το VW Group έχει θέσει σε υποχρεωτική άδεια 80.000 εργαζομένους στη Γερμανία. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, αν όλα πάνε καλά, οι εγκαταστάσεις θα τεθούν σε λειτουργία τη νυχτερινή βάρδια της 19ης Απριλίου προς 20 Απριλίου.

Επίσης η εταιρεία υποστηρίζει ότι προετοιμάζεται εντατικά για την επανέναρξη της παραγωγής, ενισχύοντας τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι, όπως έχει δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του ομίλου, Herbert Diess, λόγω της διακοπής λειτουργίας των εργοστασίων και την περιορισμένη ζήτηση, το VW Group έχει απώλειες σχεδόν 2 δις ευρώ την εβδομάδα. Οπότε, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης