Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, η Porsche αναμένεται να παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση της 911 με τα διακριτικά GT2 RS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα «όπλο» των δρόμων, ένα αυτοκίνητο με εκπληκτικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις που συναρπάζουν. Αυτήν την περίοδο, το γερμανικό sportcar βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης και ο επικεφαλής του τμήματος GT της μάρκας αποκάλυψε ορισμένα βασικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον Andreas Preuninger, η καινούργια 911 GT2 RS τροφοδοτείται από μια ριζικά αναβαθμισμένη εκδοχή του 3.8 boxer κινητήρα, έχοντας μεγαλύτερα turbo, σύστημα ψεκασμού νερού στο intercooler και ειδικό σύστημα εξάτμισης. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου PDK 7 σχέσεων, με την απόδοση να κυμαίνεται μεταξύ 650 και 700 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών, το βάρος του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 1.500 κιλά, γεγονός που ευνοεί τις επιδόσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις της εταιρείας, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα.

Φέρει στάνταρ κεραμικά φρένα, ζάντες 20 ιντσών μπροστά και 21΄΄ πίσω, επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, τζάμια κατασκευασμένα από Gorilla Glass και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό. Ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να παραγγείλει την GT2 RS χωρίς ηχοσύστημα, σύστημα πολυμέσων και κλιματισμό ή να επιλέξει το πακέτο Weissach, το οποίο περιλαμβάνει ζάντες μαγνησίου, roll cage τιτανίου και carbon οροφή.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης