Όλα είναι έτοιμα για την επίσημη πρεμιέρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της βρετανικής φίρμας. Η ολοκαίνουργια I-Pace θα αποκαλυφθεί διαδικτυακά την 1η Μαρτίου, ενώ στις 6 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο, στην έκθεση της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Jaguar, συνολικά κατασκευάστηκαν 200 πρωτότυπα για τις ανάγκες των δοκιμών, με τους μηχανικούς να πραγματοποιούν περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο μίλια. Το τελευταίο τεστ έγινε στον Αρκτικό Κύκλο, καθώς ήθελαν να διαπιστώσουν τις δυνατότητες σε ακραίες συνθήκες.

Η I-Pace μπορεί να αναπληρώσει το 80% της ενέργειας των μπαταριών σε λιγότερο από 45 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή των 100 kW. Όσο για την αυτονομία, με πλήρως φορτισμένη την μπαταρία ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Arjeplog της Σουηδίας, με τη θερμοκρασία να είναι κάτω από τους -40 βαθμούς Κελσίου, οι Βρετανοί έκαναν τις τελευταίες ρυθμίσεις στο σύστημα τετρακίνησης. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 400 ίππων και 700 Nm ροπής.

Σε σχέση με την F-Pace, το ηλεκτροκίνητο crossover θα είναι ακριβότερο κατά 15%, δηλαδή η τιμή του θα κυμαίνεται στις 60.000 λίρες στην Αγγλία. Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2018.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης