Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να εισέλθει στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Το αυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην έκθεση CES του Λος Άντζελες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δώδεκα μήνες μετά, το Vision-S έκανε πρεμιέρα στην Ευρώπη. Η Sony πραγματοποιεί αυτή την περίοδο τις τελικές δοκιμές του αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Στόχος των μηχανικών της Sony είναι να συγκεντρώσουν στοιχεία σχετικά με την απόδοση του ηλεκτρικού συνόλου και την απόδοση της μπαταρίας σε χειμωνιάτικες συνθήκες.

Το Vision-S eξελίχθηκε σε συνεργασία με ορισμένες εκ των κορυφαίων εταιρειών του είδους, όπως τις Magna Steyr, Nvidia, Continental, Bosch, ZF και Qualcomm. Ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών τετράθυρων, τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 544 ίππων και διακρίνεται για το αεροδυναμικό αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική του δεν είναι καθόλου φουτουριστική, αντιθέτως δίνει την εντύπωση ότι είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή.

Το ταμπλό στο εσωτερικό καλύπτεται από μία μεγάλη οθόνη στην οποία προβάλλονται όλες οι πληροφορίες. Οι καθρέφτες είναι ψηφιακοί, πίσω υπάρχουν δύο ακόμα οθόνες, ενώ το νέας γενιάς ηχοσύστημα 360 Reality Audio προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία τρισδιάστατου ήχου.

Από τον εξοπλισμό του δεν θα μπορούσε να λείψει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με αναγνώριση του προσώπου του οδηγού και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης με τους προηγμένους αισθητήρες, τα LiDAR και τις κάμερες CMOS.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης