Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Ford ανοίγει τα βιβλία παραγγελιών για το ολοκαίνουργιο pick-up Ranger, παρουσιάζοντας το πιο έξυπνο, πιο ικανό και πιο ευέλικτο Ranger που κατασκευάστηκε ποτέ στους Ευρωπαίους πελάτες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυκλοφορία των δημοφιλών μοντέλων Wildtrak και Limited σηματοδοτεί την άφιξη των κορυφαίων σε πωλήσεις εκδόσεων Ranger και ακολουθεί την προηγούμενη διαθεσιμότητα του αποκλειστικού ολοκαίνουργιου Ranger Raptor που αναπτύχθηκε από τη Ford Performance, το οποίο αντιπροσωπεύει και την κορυφή της σειράς Ranger.

Το ολοκαίνουργιο Ranger έχει επανασχεδιαστεί από την αρχή για να βοηθήσει τους πελάτες να καλύψουν όλες της ανάγκες τους και να εργάζονται με μέγιστη αποδοτικότητα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει τολμηρή εξωτερική σχεδίαση και νέες τεχνολογίες μετάδοσης κίνησης, όπως είναι ο πετρελαιοκινητήρας 3,0 λίτρων V6. Αναβαθμισμένο πλαίσιο και ανάρτηση, βελτιωμένος χώρος φόρτωσης, μαζί με ένα ελκυστικό εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας που προσφέρει προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και υποβοήθησης οδηγού.

Οι εκδόσεις premium Ranger Wildtrak και Ranger Limited υψηλών προδιαγραφών προσφέρονται σε αμάξωμα διπλής καμπίνας, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν από τις αρχές του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Hans Schep, γενικός διευθυντής της Ford Pro, Ευρώπης, δήλωσε:

«Το Ranger έχει γίνει σύμβολο στην Ευρώπη με μια νέα γενιά πελατών που πιστεύουν με πάθος ότι είναι το «The Pickup». Το Ranger ήταν ήδη το καλύτερο pick-up της Ευρώπης, αλλά χρησιμοποιήσαμε την παγκόσμια τεχνογνωσία μας στην παράδοση pick-up που πρέπει να έχουν οι πελάτες σε όλο τον κόσμο για να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα εντελώς νέο επίπεδο ικανότητας σε αυτό το συναρπαστικό ολοκαίνουργιο μοντέλο».

Οι εκδόσεις Wildtrak αντιπροσώπευαν το 60 τοις εκατό των πωλήσεων Ford Ranger προηγούμενης γενιάς, υπογραμμίζοντας τη ζήτηση για pickup με προδιαγραφές που βελτιώνουν την άνεση και την ευελιξία των πελατών ως εργαλεία εργασίας και ψυχαγωγίας.

Το ολοκαίνουργιο Ranger Wildtrak προσφέρει ασυμβίβαστες δυνατότητες καθιστώντας τον V6 turbodiesel κινητήρα  3,0 λίτρων της Ford διαθέσιμο στους πελάτες του Ranger για πρώτη φορά. Παρέχοντας ισχύ 240 ίππων και ροπή 600 Nm, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 10 ταχυτήτων, ενώ το σύστημα μετάδοσης κίνησης επιτρέπει την αβίαστη ρυμούλκηση έως και 3.500 κιλών. 

Οι υπερτροφοδοτούμενες επιδόσεις και η βελτιστοποιημένη απόδοση καυσίμου, παρέχονται επίσης μέσω των δοκιμασμένων κινητήρων ντίζελ EcoBlue 2,0 λίτρων της Ford. Τόσο το Ranger Limited όσο και το Ranger Wildtrak μπορούν να δοθούν με τον τούρμπο κινητήρα της Ford 2,0 λίτρων EcoBlue 170 ίππων με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων ή με ένα bi-turbo 2,0 λίτρων 205 ίππων με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Έξι επιλέξιμα προγράμματα οδήγησης συμπληρώνουν ένα πλαίσιο που έχει σχεδιαστεί για βελτιωμένες γωνίες προσέγγισης και ποιότητα κύλισης εντός και εκτός δρόμου. Οι λειτουργίες Normal, Eco, Slippery, Mud/Ruts, Sand και για αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων οι Tow/Haul προσαρμόζουν τις παραμέτρους, όπως παροχή ισχύος, έλεγχο πρόσφυσης, ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας και μοτίβα αλλαγής ταχυτήτων με στόχο την βελτιστοποίηση της απόδοσης για διάφορα σενάρια οδήγησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης