Το πιο κορυφαίο Astra που έχει παραχθεί ποτέ από την Opel είναι έτοιμο να έρθει και στην ελληνική αγορά, με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται για τον Αύγουστο. Όσο για την τιμή του, ανέρχεται στα 32.500 ευρώ.

Το νέο Astra OPC είναι το ταχύτερο, δυνατότερο και πιο σπορ αυτοκίνητο της γερμανικής φίρμας. Ο δίλιτρος turbo κινητήρας αποδίδει 280 ίππους και 400 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές. Για του λόγου το αληθές, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 250 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση είναι στα 8,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 189 γρ./χλμ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενεργή ανάρτηση FlexRide με γόνατα HiperStrut μπροστά και ημιάκαμπτο άξονα πίσω με σύνδεσμο Watt, το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και τα φρένα της Brembo, σε συνδυασμό με το άκαμπτο πλαίσιο, την πολύ καλή αεροδυναμική και το χαμηλωμένο αμάξωμα, δημιουργούν ένα πραγματικά σπορ αυτοκίνητο.
Αισθητικά, οι μεγάλοι προφυλακτήρες, τα πλαϊνά σπόιλερ, τα μυώδη φτερά, ο διαχύτης πίσω, οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, τα μπάκετ δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και ο νέος πίνακα οργάνων κάνουν τη διαφορά. Τα καθίσματα, χάρη στη χρήση οργανικών υλικών, έχουν μειωμένο βάρος κατά 45% σε σχέση με τα υπόλοιπα και διαθέτουν 18 διαφορετικές ρυθμίσεις.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα, οι μηχανικοί του τμήματος OPC έχουν κάνει ειδικές ρυθμίσεις στον ήχο, ώστε να περνάει και στην καμπίνα. Επιπλέον, μέσω του καινοτόμου συστήματος «CAN bus», οι ιδιοκτήτες του Astra OPC που χρησιμοποιούν Apple smartphones, θα μπορούν τώρα να κατεβάζουν μία εφαρμογή από το AppStore, που θα τους παρέχει πρόσβαση σε διάφορα δεδομένα, μεταξύ των οποίων και δυνάμεων G σε πραγματικό χρόνο.

Πάρτε μια γεύση από το νέο Astra OPC

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης