Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Λίγα 24ωρα πριν παρουσιαστεί στην ελληνική αγορά η ηλεκτρική Mustang Mach-E, η Ford ανακοίνωσε τις τιμές που θα ισχύουν στη χώρα μας ενώ ταυτόχρονα άρχισε να παίρνει και τις πρώτες παραγγελίες. Στην Ελλάδα αρχικά θα είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαφορές βρίσκονται μόνο στη χωρητικότητα της μπαταρίας (Standard Range και Extended Range) και στην κίνηση. Δηλαδή στην έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD) και στην έκδοση με κίνηση στους τέσσερις τροχούς (AWD).

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV εξασφαλίζει εμβέλεια έως και 610 km βάζοντας οριστικό τέλος στο «άγχος αυτονομίας».

Η ολοκαίνουρια Mustang Mach-E, που είναι πλήρως ηλεκτρικό SUV, ανατρέπει τα καθιερωμένα πρότυπα στην ηλεκτροκίνηση. Στη χώρα μας είναι διαθέσιμη για παραγγελία στην έκδοση έως 351 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε λίγα 24ωρα θα οδηγήσουμε τη νέα Mustang Mach-E και θα έχουμε πολλά να πούμε από την οδηγική μας εμπειρία. Μπορούμε όμως να πούμε από τώρα ότι η Mach-E, με την μπαταρία Extended Range και κίνηση στους πίσω τροχούς, εξασφαλίζει με μία φόρτιση ηλεκτρική αυτονομία έως και 610 km (σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP)

Είναι εξοπλισμένη με ένα κορυφαίο σύστημα φόρτισης που επιτρέπει τη σύνδεσή της σε απλή οικιακή πρίζα, βιομηχανική πρίζα, ειδικό φορτιστή τοίχου wallbox, αλλά και δημόσιους σταθμούς φόρτισης εναλλασσόμενου ή συνεχούς ρεύματος (AC ή DC) με ισχύ έως 150kW.

Διαθέτει τρία μοναδικά προφίλ οδήγησης, Whisper, Active και Untamed, που παραμετροποιούν τον εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας, τα γραφικά της οθόνης, τη συνολική οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, καθώς επίσης τον «ήχο κινητήρα» που φτάνει στο εσωτερικό της καμπίνας.

Δέκα μόλις λεπτά φόρτισης σε έναν δημόσιο σταθμό αρκούν για να σώσουν στη Mustang Mach-E άλλα 119 km αυτονομίας. Ακόμα η έκδοση Standard Range χρειάζεται μόλις μία ώρα για να φορτίσει την μπαταρία από 10% σε 80%.

Οι ιδιοκτήτες της Mustang Mach-E μπορούν με τη βοήθεια της εφαρμογής FordPass να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στις πληροφορίες για τη φόρτιση της μπαταρίας και την υπολειπόμενη αυτονομία του αυτοκινήτου.

Έχουν ακόμη τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τις επιθυμητές ώρες φόρτισης ώστε να εκμεταλλεύονται τις όποιες εκπτώσεις ισχύουν κατά τις νυχτερινές ώρες με τα ειδικά τιμολόγια. 

Μπορούν ακόμη με τη λειτουργία προετοιμασίας του οχήματος (pre-conditioning) μέσα από την εφαρμογή FordPass να ορίζουν την ώρα της επόμενης αναχώρησής τους και να επιλέγουν από πριν την ιδανική θερμοκρασία στην καμπίνα. 

Με αυτόν τον τρόπο πέτυχαν ακόμα μεγαλύτερη οικονομία αφού ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί να ρυθμίζει τη θερμοκρασία που θέλει όσο το όχημα φορτίζεται. Έτσι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια όταν κινείται ή βρίσκεται εκτός φόρτισης.

Οι τιμές της Mustang Mach-E

Έκδοση

Αυτονομία (Μικτός κύκλος)

Ανώτατη Λιανική Τιμή με ΦΠA
 

RWD, 75kWh, 269PS, 430Νm

470 km

57.587€ (51.587€ με επιδότηση)

RWD, 98kWh, 294PS, 430Nm

610 km

62.959

AWD, 75kWh, 269PS, 580Nm

410 km

63.474

AWD, 98kWh, 351PS, 580Nm

540 km

68.712

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης