Το νέο CX90 είναι το πρώτο μοντέλο της σουηδικής φίρμας που βασίζεται στην πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) – Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια αρχιτεκτονική βασίζεται το επερχόμενο S90 και το V90. Όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που θα δούμε στο μέλλον, αρχής γενομένης από την επόμενη γενιά του V40 και το μικρότερο crossover XC40 θα πατάνε πάνω σε μια πρωτοποριακή σπονδυλωτή compact αρχιτεκτονική.

Η νέα πλατφόρμα CMA – Compact Modular Architecture, αφορά τα επερχόμενα συμπαγή μοντέλα της εταιρείας, τα οποία θα κατασκευάζονται από το 2017 στο εργοστάσιο της Γάνδης, στο Βέλγιο και σε αυτό της Geely στην Κίνα. Η ευελιξία της CMA θα απελευθερώσει τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές της Volvo, επιτρέποντάς τους να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν νέες, καινοτόμες εφαρμογές, ενώ την ίδια στιγμή θα βελτιώνουν την ευκολία οδήγησης, προσφέροντας τεχνολογίες διασύνδεσης και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η CMA θα αλλάξει επίσης τον τρόπο με τον οποίο η Volvo Cars θα κατασκευάζει τα αυτοκίνητά  της στο μέλλον, καθώς στην ίδια αρχιτεκτονική θα βασίζεται μια ευρεία γκάμα μοντέλων, κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων, ηλεκτρικών συστημάτων και τεχνολογιών ποικίλης πολυπλοκότητας. Με αυτόν τον τρόπο θα προκύπτουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας και βελτιστοποιημένη διαδικασία κατασκευής. Παράλληλα, μπορεί να δεχθεί και ηλεκτροκίνηση – προσφέροντας μια νέα διπλή μονάδα με υβριδική plug-in εκδοχή που εξελίχθηκε αποκλειστικά για τη νέα αρχιτεκτονική.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης