Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το κεντρικό εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο άνοιξε τις πύλες του προκειμένου να υποδεχθεί τη νέα γενιά της Μ3, το εντυπωσιακό τετράτροχο υψηλών επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμβληματικό sport sedan κατασκευάζεται σε προηγμένη γραμμή συναρμολόγησης από μία ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών. Κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου, από την CFPR οροφή έως τα μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα, συναρμολογείται στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Το καπό και τα πλαϊνά πάνελ της M3 είναι επίσης χειροποίητα και συναρμολογούνται στο χέρι.

Αντίθετα, η παραγωγή της M4 Coupe έχει μεταφερθεί στο Dingolfing. Η εμπορική πορεία και των δύο ωστόσο, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021. Θα προσφέρονται στα αποκλειστικά χρώματα «Sao Paulo Yellow non-metallic», «Toronto Red metallic» και «Isle of Man Green metallic».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα M3 τροφοδοτείται από έναν εξακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3.0 λίτρων M TwinPower Turbo και  διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η απλή αποδίδει 480 ίππους και 550 Nm ροπής, η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,2 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 13,7΄΄.

Στην έκδοση Competition από την άλλη, ο κινητήρας αποδίδει 510 ίππους και 650 Nm ροπής, συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης M xDrive και αυτόματο M Steptronic κιβώτιο 8 σχέσεων με λειτουργία Drivelogic. Ο ήχος της εξάτμισης είναι πιο έντονος χάρη στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα πτερύγια της εξαγωγής, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και τα 200 χλμ./ώρα σε 12,5 δευτερόλεπτα.

Το μηχανικό κιβώτιο ενσωματώνει το «Gear Shift Assistant» με έλεγχο ταχύτητας εμπλοκής για γρήγορα κατεβάσματα κατά το φρενάρισμα. Αντίθετα, το M Steptronic φέρει shift paddles στο τιμόνι και τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις (setup).

Στο εσωτερικό συναντάμε νέας σχεδίασης ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα M, (τα  μπάκετ προσφέρονται έξτρα), το BMW Live Cockpit Professional με όλες τις ψηφιακές ενδείξεις, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού τριών ζωνών, εσωτερικό φωτισμό LED, hi-fi σύστημα ηχείων, κρυστάλλινη συρόμενη ηλιοροφή και φυσικά όλα τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης