Η Mercedes-Benz έκανε γνωστές τις πωλήσεις για τον Φεβρουάριο, οι οποίες άγγιξαν τις 90.083 μονάδες, ενώ στο σύνολο από την αρχή του έτους έχουν ήδη φθάσει τις 184.978. Το πρόσημο στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου ήταν θετικό (+ 1,3%), αλλά για τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση της τάξεως του 5,3%.

Ωστόσο, οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ σημαντικοί για τη μάρκα και αυτό διότι ετοιμάζονται να «ριχτούν» στην αγορά τα νέα CLA, E Class και S-Class, τα οποία σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο πωλήσεων και Marketing της Mercedes Dr. Joachim Schmidt θα δώσουν ώθηση για να πετύχει η εταιρεία άλλη μια χρονιά ρεκόρ, όσον αφορά στις πωλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα CLA θα είναι σύντομα διαθέσιμη με κινητήρες από 1.600 κ.εκ. 

Στις ΗΠΑ, οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 21,9% (22.040 μονάδες), ενώ αύξηση υπήρξε και στο Μεξικό κατά 13,3%, όπου και εκεί σημειώθηκε νέο ρεκόρ. Στην Ασία οι πωλήσεις είχαν άνοδο κατά 13,2%, στη Νότια Κορέα 6,8% και στην Αυστραλία 30,8%. Στην Κίνα διατέθηκαν 10.134 μονάδες, στη ρωσική αγορά η εταιρεία κατέγραψε νέο ρεκόρ με 3.055 οχήματα, ενώ στη γειτονική Τουρκία υπήρξε αύξηση της τάξεως του 95%. Η κορυφαία αγορά ήταν για ακόμα μία φορά η Γερμανία με συνολικές πωλήσεις 15.321 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανανεωμένη E Class

Φέτος θα κυκλοφορήσει η νέα γενιά της ναυαρχίδας της Mercedes, η S Class

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης