Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η παραγωγή του πανίσχυρου ηλεκτροκίνητου hypercar της βρετανικής φίρμας στην ολοκαίνουρια γραμμή παραγωγής του Hethel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες παραδόσεις της Evija στους εκλεκτούς και πάμπλουτους πελάτες θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, με τη Lotus να ανακοινώνει ότι το αυτοκίνητο έχει κάνει ήδη sold out για την πρώτη χρονιά.

Το εκπληκτικό διθέσιο θα κατασκευαστεί σε μόλις 130 μονάδες, ωστόσο η εταιρεία δεν ανέφερε πόσα αντίτυπα θα παράγονται ετησίως. Όσο για την τιμή της, ορίστηκε στο 1,9 εκατ. ευρώ – χωρίς τους φόρους κάθε χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι η Evija είναι σε πολύ μεγάλο μέρος χειροποίητη. Περιγράφεται ως ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα τετράτροχα που έχουν κυκλοφορήσει στην άσφαλτο. Οι προηγμένοι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 2.000 ίππους και 1.700 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα και τα 0-300 σε λιγότερα από 9 δεύτερα.

Με τέρμα το γκάζι, η βελόνα του κοντέρ ανεβαίνει από τα 200 στα 300 σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, με τον οδηγό και τον συνοδηγό να παραμένουν κολλημένοι στο κάθισμα, θαρρείς και κάποια αόρατη δύναμη τραβά την πλάτη τους προς τα πίσω. Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 320 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία χωρητικότητας 70 kWh είναι συμβατή σε κάθε δίκτυο και μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% σε μόλις 12 λεπτά. Αυτό που συναρπάζει ωστόσο είναι πως αναπληρώνει πλήρως την ενέργεια στον εκπληκτικό χρόνο των 18 λεπτών μέσω δικτύου ταχυφορτιστή 800 kW, εξασφαλίζοντας αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης