Χαράς ευαγγέλια για τους ανθρώπους της αμερικανικής φίρμας, καθώς βλέπουν το νέο Mustang να πουλάει σαν «ζεστό ψωμάκι» σε όλο τον κόσμο και τα ταμεία της εταιρείας να γεμίζουν με χρήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπέροχο muscle car το οποίο τις επόμενες μέρες θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας, αναδείχθηκε το Νο1 σε πωλήσεις σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως, το πρώτο εξάμηνο του 2015. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, ταξινομήθηκαν συνολικά 76.124 οχήματα, με τη ζήτηση να αυξάνεται συνεχώς.

Στην Ευρώπη έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής 8.000 Mustang, παρότι το λανσάρισμα στη Γηραιά Ήπειρο ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι και η αγορά της Μ. Βρετανίας δεν έχει ανοίξει ακόμα. Όσο για την έκδοση που επιλέγουν οι περισσότεροι καταναλωτές – σε ποσοστό 64% – είναι αυτή με τον V8 5.0 λίτρων κινητήρα απόδοσης 421 ίππων σε απόχρωση Race Red και Magnetic Grey.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προτίμηση των Ευρωπαίων οδηγών στα κιβώτια κατανέμεται σχεδόν ομοιόμορφα, με το 51% να επιλέγει εξατάχυτο μηχανικό και το 49% εξατάχυτο αυτόματο. Ωστόσο, το αυτόματο κιβώτιο αποδεικνύεται πιο δημοφιλές μεταξύ των αγοραστών του V8 5.0 (57%) και μεγαλύτερη προτίμηση στη μηχανική έκδοση δείχνουν οι πελάτες του 2.3 EcoBoost 317 PS (65%).

Οι πελάτες στη Βρετανία ανυπομονούν για την παράδοση των πρώτων μοντέλων, με τις παραγγελίες να έχουν φθάσει τις 2.000. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το Νοέμβριο, με διασφαλισμένο έξτρα αριθμό οχημάτων προκειμένου να καλυφθεί η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζήτηση. Στις ΗΠΑ και την Κίνα, το Mustang είναι με διαφορά το δημοφιλέστερο sportcar, ενώ στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί σχεδόν 3.000 παραγγελίες.

Το Ford Mustang διατίθεται σε περισσότερες από 100 αγορές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ν. Αφρική, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Κύπρος, η Μάλτα, κάποια από τα νησιά της Καραϊβικής και φυσικά η Ελλάδα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης