Η νέα 918 Spyder, είναι το πρώτο υβριδικό super car παραγωγής, με ισχύ και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα. 770 συνολικά ίπποι, 0-100 σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα.

Η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι στα 2,15 κιλά, καλύτερη ακόμα και από αυτή της  Lamborghini Aventador! Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, το σύστημα διεύθυνσης του πίσω άξονα είναι προσαρμοζόμενο και οι απολήξεις της εξάτμισης, σε αντίθεση με όλα τα άλλα αυτοκίνητα, είναι τοποθετημένες ψηλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο εντυπωσιακό όλων, είναι ότι παρότι την εκπληκτική ισχύ των 770 ίππων που παράγει ο V8 4.6 λίτρων κινητήρας σε συνδυασμό με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, η μέση κατανάλωση είναι χαμηλότερη από 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων μόλις 70 γρ./χλμ. Επίσης, μπορεί να κινηθεί και για 25 χιλιόμετρα με ενέργεια αποκλειστικά από τους ηλεκτροκινητήρες. 

Στην παραγωγή θα βγουν 918 μονάδες του μοντέλου με τιμή 645.000 ευρώ χωρίς φόρους. Παρά το υπέρογκο κόστος και το γεγονός ότι δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα, η Porsche ανακοίνωσε ότι ήδη πουλήθηκαν όλες, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν σε ένα χρόνο από τώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εδώ τη νέα 918 Spyder

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης