Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τι κι αν το εργοστάσιο στο Crewe έκλεισε για δύο σχεδόν μήνες λόγω των περιοριστικών μέτρων, τα lockdowns στις περισσότερες χώρες ήταν συνεχόμενα και η παγκόσμια οικονομία δέχθηκε ένα βαρύτατο πλήγμα. Η Bentley όχι απλώς κατάφερε να αντεπεξέλθει, αλλά έκλεισε το 2020 με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η φημισμένη βρετανική φίρμα παρέδωσε σε πελάτες ανά την υφήλιο 11.206 καινούρια αυτοκίνητα, κάνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων. Η προηγούμενη χρονιά ήταν η καλύτερη στα 101 χρόνια ιστορίας της εταιρείας.

Μεγαλύτερη αγορά παραμένει αυτή της Αμερικής, αν και η Κίνα ενισχύει με εντυπωσιακό ρυθμό τη θέση της, σημειώνοντας αύξηση +48% σε σχέση με το 2019. Ακολουθεί η Ευρώπη αλλά με μεγάλη μείωση, ενώ η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αντιπροσωπεύει το 10% παγκόσμιων πωλήσεων εμφάνισε μείωση της τάξης του 22%.

Best seller μοντέλο παραμένει η Bentayga κατέχοντας το 37% επί του συνόλου. Εξαιρετικά καλά τα πήγαν Continental GT (24%) και Continental GT Convertible (15%), ενώ εντυπωσιακά ξεκίνησε την πορεία της και η Πούλησε 11.206 αυτοκίνητα.νέα Flying Spur, η ναυαρχίδα της γκάμας και ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της Bentley, Adrian Hallmark, έκανε λόγο για ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα που αντιπροσωπεύει τις προοπτικές της φίρμας. Υποστήριξε πως το 2021 θα είναι μια χρονιά αβεβαιότητας, καθώς η πανδημία συνεχίζεται, και αποκάλυψε πως φέτος θα δούμε 9 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης και της ανανεωμένης Bentayga Hybrid.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η Bentley δραστηριοποιείται σε 67 χώρες παγκοσμίως, διαθέτοντας 237 επίσημους αντιπροσώπους.

Διαβάστε επίσης:

Η Bentley διαθέτει το πιο πολυτελές plug-in hybrid SUV

Στον δρόμο το υπέροχο cabrio της Bentley

Τι ξύλα χρησιμοποιεί η Bentley στα αυτοκίνητά της;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης