Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ανάρπαστο έχει γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής φίρμας, με τον επικεφαλής της Porsche Βορείου Αμερικής, Klaus Zellmer, να αποκαλύπτει ότι η παραγωγή του πρώτου έτους έχει ήδη κλείσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Taycan θα περάσει την πόρτα του εργοστασίου το 2019, ωστόσο η εταιρεία δέχεται ήδη προ-παραγγελίες. Μέχρι στιγμής, μόνο στη Νορβηγία, περισσότεροι από 3.000 πελάτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν το αυτοκίνητο, παρότι η έκδοση παραγωγής δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα.

Έντονη είναι η ζήτηση και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με την Porsche να ανακοινώνει ότι κάθε αντιπρόσωπος μπορεί να δέχεται έως 50 παραγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικός στόχος της μάρκας ήταν να κατασκευάζει 20.000 μονάδες ετησίως. Με τους υποψήφιους αγοραστές να αυξάνονται με τέτοιους ρυθμούς όμως, δεν αποκλείεται τα αναπροσαρμόσει τα πλάνα της και να επιταχύνει την παραγωγή στις εγκαταστάσεις του Zuffenhausen.

Η Taycan ανήκει στην κατηγορία των sport sedan και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδοντας συνδυαστικά περισσότερους από 600 ίππους. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα και για τα 200 χλμ./ώρα περίπου 12΄΄. Η αυτονομία ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, ενώ με μία φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών εξασφαλίζει κίνηση για 400 χλμ., με τις μπαταρίες να λειτουργούν στα 800V.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης