Περίπου τρεις μήνες μετά την παρουσίαση της ισχυρότερης και πιο ακραίας έκδοσης του μοντέλου Vantage, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως πουλήθηκαν και οι 100 μονάδες που θα βγουν στην παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Vantage GT12 χαρακτηρίστηκε ως το πιο «ακραίο» αυτοκίνητο της Aston Martin, με άδεια κυκλοφορίας στον δημόσιο δρόμο. Βασίζεται στην αγωνιστική έκδοση, έχοντας bodykit από ανθρακονήματα, μεγάλη πίσω πτέρυγα και διαχύτη, σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών και carbon κεραμικά φρένα.

Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τις επενδύσεις από carbon και alcantara να συνδυάζονται αρμονικά σε όλα τα τμήματα της καμπίνας. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.565 κιλά, αλλά οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν από την Aston Martin να τοποθετήσει ανθρακονημάτινη οροφή και πολυκαρβονικά παράθυρα, ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο το βάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον V12 6.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 600 ίππων και 625 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα. Η ανάρτηση είναι αγωνιστική, φέρει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, εξάτμιση από τιτάνιο και εισαγωγές κινητήρα από μαγνήσιο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης