Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα ακραίο τετράτροχο, ένα ιδιαίτερο hypercar το οποίο θα πωληθεί σε ελάχιστους και εκλεκτούς πελάτες, προορίζεται αποκλειστικά για πίστα και τροφοδοτείται από τον ισχυρότερο V12 κινητήρα, είναι έτοιμη να αποκαλύψει η ιταλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα SCV12 αποτελεί δημιουργία του Squadra Corse, του αγωνιστικού δηλαδή τμήματος της Lamborghini. Βασίζεται στην Aventador, αλλά φέρει εντελώς καινούριο bodykit και carbon σασί. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αεροδυναμική του απόδοση είναι καλύτερη ακόμη από όχημα της κατηγορίας GT3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι ενεργά, στο καπό έχουν τοποθετηθεί δύο εισαγωγές αέρα, η τεράστια πίσω αεροτομή είναι από ανθρακονήματα, όπως και τα πτερύγια στο πλάι, τα splitter και ο διαχύτης.

Πατάει σε ελαστικά τύπου σλικ της Pirelli με ζάντες μαγνησίου 19 ιντσών μπροστά και 20” πίσω. Για την κίνηση φροντίζει ένας V12 κινητήρας απόδοσης άνω των 830 ίππων, ο οποίος διακρίνεται για το καινοτόμο σύστημα «αεροδυναμικής υπερτροφοδότησης στις υψηλές ταχύτητες», όπως αναφέρει η Lamborghini.

Η κατασκευή της SCV12 θα γίνει στη Sant’ Agata από την ομάδα Squadra Corse. Δεν μπορεί να κυκλοφορεί στον δημόσιο δρόμο, παρά μόνο σε πίστες. Όσοι αποκτήσουν το αυτοκίνητο θα εκπαιδευτούν από τους επαγγελματίες οδηγούς της Lambo και θα συμμετάσχουν σε ιδιωτικά σεμινάρια.

Τα αποκαλυπτήρια του «τέρατος» της ιταλικής μάρκας θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης