Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Lamborghini έδωσε στη δημοσιότητα τα νούμερα των πωλήσεων της για το πρώτο τρίμηνο του 2022, το οποίο αποτελεί το πιο πετυχημένο στην ιστορία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία πούλησε στους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους συνολικά 2.539 οχήματα, ένα νούμερο που είναι κατά 5% αυξημένο από την περσινή χρονιά και κατά 31% συγκριτικά με το 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lamborghini είχε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών το 2021, πουλώντας 8.405 μονάδες, ένα φράγμα που φαίνεται πως θα «σπάσει» φέτος.

Είναι ένας αριθμός ρεκόρ, ξεπερνώντας ακόμη και τις πωλήσεις ολόκληρης της 16χρονης παρουσίας της πρώτης Lamborghini Countach. Η ιταλική μάρκα κατασκεύασε σχεδόν 2.000  Countach από το 1974 έως το 1990.

“Έχουμε κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα σε μια χρονιά που θα φέρει νέες προκλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Παρά την αβεβαιότητα που προκαλείται από μια γεωπολιτική κατάσταση που όχι μόνο είναι βαθιά οδυνηρή αλλά σημαίνει ότι είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις οποιουδήποτε είδους, βασιζόμαστε στην εξαιρετική απήχηση των παραγγελιών. Κάθε μήνα οι παραγγελίες που λαμβάνουμε ξεπερνούν την παραγωγή μας. Αυτήν τη στιγμή έχουμε αρκετές για να καλύψουμε άνετα περισσότερους από 12 μήνες παραγωγής. Επιπλέον, προετοιμαζόμαστε για ένα νέο στάδιο στην ιστορία της Lamborghini καθώς προχωράμε προς την ηλεκτροκίνηση με την άφιξη του νέου υβριδικού μοντέλου V12 το 2023», δήλωσε ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ήταν αναμενόμενο, περίπου οι μισές από τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2022 αφορούσαν το SUV της Urus, ενώ οι άλλες μισές μοιράστηκαν μεταξύ της Aventador και της Huracan.Σχεδόν όλες οι αγορές παρουσίασαν ανάπτυξη, εκτός από τη Ρωσία όπου η εταιρεία έχει σταματήσει τις δραστηριότητές της λόγω του πολέμου.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης