Λες «κρυώνω» και το Golf ρυθμίζει μόνο του τη θερμοκρασία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 12:15
Λες «κρυώνω» και το Golf ρυθμίζει μόνο του τη θερμοκρασία

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το καινούργιο Golf χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ενσωματώνει πληθώρα τεχνολογιών και συστημάτων που κάνουν τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο άνετη, εύκολη και κυρίως ασφαλή.

Το best seller γερμανικό μοντέλο έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη στα μικρομεσαία hatchback. Μία από τις λειτουργίες που θα εκτιμήσουν οι οδηγοί είναι αυτή του «έξυπνου» ελέγχου του συστήματος κλιματισμού.
Ενεργοποιώντας το μενού «Smart Climate» από την κεντρική οθόνη, μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία με μία απλή κίνηση.

Αν για παράδειγμα κρυώνουν τα πόδια σου, επιλέγεις το εικονίδιο για «ζεστά πόδια» και το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία, στέλνοντας ζεστό αέρα στους αεραγωγούς των ποδιών.

Αν επιλέξεις το εικονίδιο «ζεστά χέρια», έρχεται θερμός αέρας από τους κεντρικούς αεραγωγούς και αν θες να φρεσκάρεις την ατμόσφαιρα στην καμπίνα, δίνεις την εντολή για «φρέσκο αέρα».

Το εντυπωσιακό του συστήματος είναι πως οι «έξυπνες» λειτουργίες ενεργοποιούνται προσωρινά. Μόλις λοιπόν ζεσταθούν τα πόδια ή τα χέρια, τότε το σύστημα κλιματισμού επιστρέφει στην αρχική ρύθμιση που έχει επιλέξει o οδηγός.

Επίσης, αν ο οδηγός ή ο συνοδηγός κρυώνει ή ζεσταίνεται και θέλει διαφορετική θερμοκρασία, μπορεί να πει μέσω φωνητικής εντολής «κρυώνω» ή «ζεσταίνομαι» και τότε το Air Care Climatronic θα προσαρμόσει ανάλογα τη θερμοκρασία από την πλευρά του.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 16:40