Τον νέο ψηφιακό βοηθό, ένα προηγμένο σύστημα φωνητικού ελέγχου που κατανοεί τη φυσική ομιλία και απαντά σε διάφορες εντολές που δίνει ο οδηγός, παρουσίασε η Skoda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τσεχική φίρμα έδωσε στον ψηφιακό βοηθό το όνομα «Laura». Αποτελεί τμήμα του συστήματος πολυμέσων Amundsen και αρχικά θα προσφέρεται στα μοντέλα Kamiq και Scala.

Λέγοντας απλά «Ok Laura», το σύστημα ενεργοποιείται χωρίς τη χρήση διακόπτη. Αναγνωρίζει την ανθρώπινη φωνή και είναι διαθέσιμο σε έξι γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και τσεχικά). Ο χρήστης μπορεί να μιλήσει ελεύθερα χωρίς να χρησιμοποιεί προκαθορισμένες φράσεις ή εντολές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα, του λες να ξεκινήσει την πλοήγηση σε έναν προορισμό και το κάνει αυτόματα. Επίσης, βρίσκει το αγαπημένο σου τραγούδι και λαμβάνει υπαγόρευση για SMS, αναγνωρίζοντας τις διαλέκτους. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τη «Laura» o ήχος του ραδιοφώνου μειώνεται αυτόματα, ενώ αν θες να διακόψεις τον διάλογο και να δώσεις μία νέα εντολή, το σύστημα προσαρμόζεται άμεσα χωρίς καθυστερήσεις.

Προκειμένου η «Laura» να ανταποκρίνεται άμεσα, τα αυτοκίνητα πρέπει να φέρουν την ενσωματωμένη κάρτα eSIM, ώστε να είναι πάντοτε συνδεδεμένα στο διαδίκτυο και το σύστημα να λαμβάνει online τα δεδομένα.

Ο ψηφιακός βοηθός θα τοποθετηθεί σταδιακά και στα υπόλοιπα μοντέλα της Skoda, με το λειτουργικό να βελτιώνεται και να επεκτείνεται συνεχώς, προσφέροντας στον οδηγό τη βέλτιστη ψηφιακή εμπειρία.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης