Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την πιο ακραία και ισχυρή Exige που κατασκευάστηκε ποτέ, ένα αυτοκίνητο που θα λατρέψουν οι φίλοι της ταχύτητας και των πλαγιολισθήσεων, παρουσίασε η Lotus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ειδική έκδοση που είδαμε φέτος από τη βρετανική φίρμα, μετά τις Elise Cup 260 και Evora GT430. Βασίζεται στην Exige Cup 430 αλλά έχει νέο bodykit με επιπλέον αεροδυναμικά στοιχεία, παράγοντας 220 κιλά κάθετης δύναμης στις υψηλές ταχύτητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων το βάρος του αμαξώματος είναι μόλις 1.056 κιλά. Πατάει σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 διαστάσεων 215/45 ZR17 μπροστά και 285/30 ZR18 πίσω, φέρει σταθερή πίσω πτέρυγα με το σήμα της αγγλικής σημαίας στο πλάι, διαχύτη, splitter και μεγάλους αεραγωγούς.

Βελτιωμένο είναι το σύστημα πέδησης, ενώ αναβαθμίσεις έχουν γίνει στην ανάρτηση. Για την κίνηση φροντίζει ο V6 3,5 λίτρων κινητήρας απόδοσης 430 ίππων και 440 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, επιτρέποντας στην Exige Cup 430 να επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα.

Το αγωνιστικό προφίλ του εσωτερικού με τη λιτή σχεδίαση, τα μπάκετ καθίσματα, το μικρό τιμόνι, τον αλουμινένιο λεβιέ και τον συνδυασμό δέρματος, alcantara και carbon στις επιφάνειες του ταμπλό και στις πόρτες, προκαλεί τον οδηγό.  

Η Exige Cup 430 είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο της Lotus. Θα κατασκευαστεί σε αριθμημένα αντίτυπα και στην τοπική αγορά κοστίζει 99.800 λίρες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης