Στην πίστα του Silverstone, καλεσμένος του βρετανικού περιοδικού Autocar βρέθηκε ο πασίγνωστος Ken Block, ένας από τους καλύτερους drifter του κόσμου.

Τον διάσημο αμερικανό οδηγό υποδέχθηκε ο δημοσιογράφος Matt Prior, ο οποίος είχε την τύχη να ντριφτάρει στην πίστα μαζί με τον Block και να λάβει δωρεάν μαθήματα πλαγιολίσθησης. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο 47χρονος ήταν ένα ειδικά τροποποιημένο Ford Mustang του 1965.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Block το έχει ονομάσει «Hoonicorn» και φυσικά έχει τροποποιηθεί από τον ίδιο και την ομάδα του. Τροφοδοτείται από ένα V8 6,7 λίτρων κινητήρα απόδοσης 855 ίππων, φέρει αγωνιστικό σύστημα μετάδοσης και τετρακίνηση, οι αναρτήσεις είναι ειδικά ρυθμισμένες ώστε ο αμερικανός να κάνει εύκολα τα κόλπα του, ενώ τα ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R έχουν την αποκλειστική γόμα «Ken Block».

Όπως ανέφερε ο drifter, το ίνδαλμά του ήταν ο θρυλικός ραλίστας Colin McRae και από μικρός ονειρευόταν να λάβει μέρος στο WRC. Μέχρι ενός σημείου τα κατάφερε, καθώς συμμετέχει κατά καιρούς σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Φυσικά, το φόρτε του είναι οι επιδείξεις drift και το σόου gymkhana.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης