Την ανοικτή έκδοση της συλλεκτικής Centenario, παρουσίασε στο Pebble Beach Concours d’Elegance της Καλιφόρνια η διάσημη ιταλική φίρμα, παρουσία εκλεκτών πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Centenario Roadster ανήκει στην κατηγορία των εξωτικών supercar και βασίζεται στην κλειστή εκδοχή που είχαμε δει τον περασμένο Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης. Θα παραχθεί σε μόλις 20 μονάδες, με την τιμή να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, όλα τα αυτοκίνητα έχουν βρει ήδη ιδιοκτήτη.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με το βάρος να περιορίζεται στα 1.570 κιλά. Η αεροδυναμική του οχήματος είναι εκπληκτική, ωστόσο, την παράσταση κλέβει η ακραία σχεδίαση, με την επιθετική μάσκα, την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πίσω πτέρυγα, τον τεράστιο διαχύτη και τις τριπλές απολήξεις της εξάτμισης τιτανίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων και 700 Nm ροπής. Ο κόφτης είναι στις 8.600 σ.α.λ., τα -0-100 έρχονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Η σχέση βάρους /ισχύος αγγίζει τα 2,04 κιλά/ίππο, με τη Lamborghini να υποστηρίζει ότι η οδηγική απόλαυση που προσφέρει η Centenario Roadster είναι εκπληκτική.

Σε σχέση με την κλειστή έκδοση, φέρει νέο σύστημα πέδησης στους πίσω τροχούς, επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα και φυσικά τον μηχανισμό της οροφής. Αναβαθμισμένο είναι το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής 10,1 ιντσών, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του και μια συσκευή τηλεμετρίας, καταγράφοντας τους χρόνους στην πίστα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης