Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα. Ένα sport car που έχει αφήσει τη δική του ιστορία, χάρη στον περιστροφικό κινητήρα, την ιδιαίτερη εμφάνιση και την απολαυστική οδική συμπεριφορά.

Το RX-8 θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Mazda σχεδιάζει την επόμενη γενιά του μοντέλου. Η ιαπωνική φίρμα, θέλοντας να γιορτάσει τα 50 χρόνια από το πρώτο αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα, θα παρουσιάσει το 2017 το ολοκαίνουργιο sport car.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φημολογείται, το νέο μοντέλο θα ονομάζεται RX-9 και θα τροφοδοτείται από ένα εξελιγμένο κινητήρα Wankel, απόδοσης 300 ίππων περίπου. Οι μηχανικοί της μάρκας, θα στηριχθούν στην τεχνολογία SkyActiv για την ανάπτυξη του μοτέρ, ώστε να είναι αξιόπιστο και να μην καταναλώνει το λάδι του προηγούμενου.

Η κίνηση θα συνεχίσει να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, το βάρος του αμαξώματος θα είναι σημαντικά μειωμένο προς όφελος της κατανάλωσης, των επιδόσεων και της συμπεριφοράς στο δρόμο. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια σχεδίαση στα πρότυπα του RX-7 με δύο πόρτες και όχι τέσσερις, όπως στην περίπτωση του RX-8.   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης