Δύο εκ των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών του κόσμου, ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τη συνεργασία τους, με στόχο να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό και αξιόπιστο σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, BMW Group και η Daimler AG θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της αυτοματοποιημένης οδήγησης. Σε πρώτη φάση θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού επόμενης γενιάς, στην αυτοματοποιημένη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και στις λειτουργίες στάθμευσης (έως SAE Επίπεδο 4).

Οι δύο εταιρείες εργάζονται εδώ και χρόνια πάνω στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Έχουν δημιουργήσει αποκλειστικές πλατφόρμες με εξειδικευμένους μηχανικούς και επιστήμονες, προμηθευτές και OEM.

Η συνεργασία τους θα επιταχύνει τον ρυθμό ανάπτυξης και την παραγωγή και το βασικότερο θα μειώσει τα κόστη, γεγονός που έχει όφελος προς τον πελάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, οι δύο εταίροι σχεδιάζουν να συζητήσουν τη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας τους, προκειμένου να καλύψουν υψηλότερα επίπεδα αυτοματοποίησης και κίνησης των οχημάτων χωρίς τη συνδρομή του οδηγού σε όλες τις συνθήκες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης