Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Sport Series, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με δυνατότητες χρήσης στον δημόσιο δρόμο, παρουσίασε η βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούργια 620R τοποθετείται πάνω από την 600LT και σύμφωνα με τη McLaren αποτελεί την έκδοση δρόμου ενός race car κατηγορίας GT4. Φέρει αγωνιστικού τύπου αεροδυναμικά βοηθήματα και πολλά τμήματα του αμαξώματος είναι από carbon, παράγοντας 185 κιλά κάθετης δύναμης στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατάει σε ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R με μονομπούλονες ζάντες 19 ιντσών μπροστά και 20΄΄ πίσω, τα αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα, οι δίσκοι των φρένων είναι carbon-κεραμικοί, οι απολήξεις της εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι και η πίσω πτέρυγα επίσης ρυθμιζόμενη.

Ο V8 twin turbo κινητήρας των 3,8 λίτρων αποδίδει 620 ίππους και 620 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω του αυτόματου κιβωτίου Seamless Shift Gearbox 7 σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται στον εκπληκτικό χρόνο των 2,9 δευτερολέπτων, τα 0-200 να έρχονται σε 8,1΄΄ και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 322 χλμ./ώρα.

Το εσωτερικό είναι «σπαρτιάτικο», περιλαμβάνοντας δύο ανθρακονημάτινα μπάκετ καθίσματα με ζώνες έξι σημείων, αγωνιστικού τύπου τιμόνι με επένδυση alcantara, οθόνη αφής 7 ιντσών με λειτουργίες τηλεμετρίας και ελάχιστες θήκες. Το ντουλαπάκι του συνοδηγού, ο κλιματισμός, το σύστημα πλοήγησης και το ηχοσύστημα μπαίνουν έπειτα από επιθυμία του αγοραστή.

Η 620R θα παραχθεί σε μόλις 350 μονάδες με την τιμή στη Βρετανία να ξεκινά από 250.000 λίρες. Είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα (McLaren Orang, Silica White και Onyx Black), ωστόσο, όποιος επιθυμεί μπορεί να εξατομικεύσει το αυτοκίνητό του μέσω του τμήματος MSO.

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2020, με τη McLaren να προσφέρει σε κάθε έναν ιδιοκτήτη μαθήματα οδήγησης σε πίστα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης